Czasem trzeba zachować trochę
umiaru .Co nie znaczy , że taka rybka nie jest smaczna .
Czas : 45 minut
Składniki :
20 dag filetów z dorsza
½ marchewki ( po utarciu na
tarce – średnie oczka ma być ok. ½ szklanki )
¼ pietruszki ( utartej na tarce
)
1 łyżka utartego na tarce
selera
½ szklanki wody
Sól
½ łyżeczki przecieru
pomidorowego
Szczypta cukru
Natka pietruszki
Warzywa zalać wodą i dusić pod
przykryciem na małym gazie ok. 20 minut .Uzupełnić wodę która odparowała i
włożyć kawałki dorsza . Szczyptę osolić . Gotować znów 20 minut pod przykryciem
. Włożyć przecier . Doprawić do smaku .Posypać natką pietruszki .
Oczywiście jeżeli ktoś nie ma
ścisłej diety może dodać łyżeczkę masła . Doprawić pieprzem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz