Robiłam
juz w podobny sposób pstrąga . Muszę przyznać , ze halibut jest jeszcze
smaczniejszy .
Czas
: 30 minut
Składniki
:
2 porcje
filetu z halibuta bez skóry
10
pomidorków cherry
szczypta
przyprawy Piri-Piri
garść pokrojonej natki pietruszki
garść pokrojonego kopru
olej
masło
( najlepiej klarowane )
sól
pieprz
kolorowy grubo mielony
2
cytryny
mąka
Filet
z halibuta ułożyć w pojemniku i zalać sokiem wyciśniętym z cytryn . Posypać
grubo zmielonym pieprzem i szczyptą
przyprawy Piri-Piri zostawić na 30 minut .
Wyjąć
odsączyć i dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .Posolić , posypać
pieprzem i oprószyć mąką .
Na
patelni rozgrzać klarowane z klarowane masło zmieszane z kilkoma łyżkami oleju
i usmażyć na nim filety na rumiano z obu stron
W
czasie kiedy ryba się smaży pokroić na ćwiartki pomidorki i na małej patelni
obsmażyć delikatnie mieszając na 2 łyżkach oleju. Dorzucić koper i natkę .
Zamieszać . Posolić , posypać pieprzem i
szczyptą Piri-Piri .
Podawać
z ziemniakami ( najlepiej młodymi ) z wody obkładając podsmażonymi pomidorkami .
Dekorować natką pietruszki i świeżymi pomidorkami .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz