Delikatny.
Czas :2 godziny
Składniki :1/2 kg mięsa gulaszowego drobiowego
3 cebule
2 marchewki
1 pietruszka
¼ selera
¼ pory
4 ziela angielskie
3 liście laurowe
1 kostka bulionu drobiowego Knorra
½ łyżeczki soli
1 łyżeczka mielonego pieprzu
1 łyżeczka mielonej papryki
1 łyżka sosu sojowego
3 łyżki oliwy
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
Mięso pokroić w kostkę . Posolić , popieprzyć , posypać mieloną papryką , skropić sosem sojowym . Delikatnie wymieszać . Zostawić na 30 minut . Marchew , pietruszkę , seler utrzeć na grubej tarce jarzynowej . Porę i cebulę drobno usiekać . Rozgrzać oliwę i smażyć mięso aż się zarumieni . Do garnka wrzucić mięso , jarzyny , cebulę , przyprawy. Zalać wodą tak aby przykryła mięso . Dusić 1 ½ godziny . Zrobić rumianą zasmażkę z masła i mąki . Dodać do gulaszu . Doprawić .
Podawać z kaszą na sypko z ogórkami kiszonymi .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz