Doprawiony na pikantnie łosoś gotowany na parze .
Czas : 20 minut
Składniki :
30 dag świeżego łososia bez skóry – filety
przyprawa ,, Tacos – marynata do mięsa + dressing – cebulowo- pomidorowe„ – użyłam po 3 łyżeczki z marynaty i dressingu.
sok z cytryny 2 łyżki
2 łyżki oleju słonecznikowego
2 łyżki pasła
pieprz cytrynowy ( lub czarny grubo mielony )
Zrobić pastę z przyprawy, soku z cytryny i oleju - natrzeć nią łososia .Zostawić w lodówce na 2 godziny.
Gotować w parowarze 20 minut ( od chwili kiedy woda zacznie wrzeć i parować )
Przed podaniem polać łososia rozpuszczonym masłem posypać pieprzem .
Oczywiście można użyć każdej innej przyprawy meksykańskiej w składzie której jest suszona papryka , cebula, czosnek, pieprz , zielona pietruszka , suszone pomidory + np. sos sojowy .
Podałam z ziemniakami i surówka z kapusty pekińskiej z papryką i majonezem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz