Klasyczna kanapka w wersji Buni czyli składniki prawie identyczne - ale prawie robi różnicę
Czas :5 minut
Składniki :
1 wafel ryżowy gruby
3 plasterki cienkie pieczonego w ziołach schabu
1 płaska łyżeczka musztardy
1 łyżeczka prażonej cebulki
kilka marynowanych pieczarek
kawałek korniszona
2 zielone winogrona
1 łyżeczka masła
1 liść sałaty
2 pomidorki koktajlowe
paseczek papryki czerwonej
natka pietruszki
listki melisy
Wafel ryżowy posmarować masłem. Obłożyć pieczonym schabem .Na wierzchu na schabie położyć musztardę .Posypać prażoną cebulką , udekorować paseczkiem papryki i listkami ziół . Ułożyć na talerzu.
Obok kanapki ułożyć dekorację z listka sałaty , papryki , listków ziół , pomidorków i winogron .
Obok kanapki ułożyć dekorację z listka sałaty , papryki , listków ziół , pomidorków i winogron .
Dekoracja jest składnikiem kanapki i stanowi uzupełnienie pieczywa ( wafla ) z pieczonym mięsem . Zamiast nakładać warstwami na pieczywie tym razem po prostu podjada się warzywa do kanapki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz