Dwie zeberki
Szybka przekąska .Niby wygląda tak samo a smak inny . Taka zabawa kolorami. Zaczęło się od caprese .
Czas : 15 minut
Składniki :
2 jajka
3 pomidorki Lima
1 kulka mozzarelli
bazylia
natka pietruszki
4 łyżeczki majonezu
sól
kilka łyżeczek salsy ( Portugalska zielona salsa - Zielona salsa z Lizbony)
Jajka ugotować na twardo.
Zalać zimną wodą . Ostudzić . Obrać pokroić w plastry lekko posolić . Mozzarellę pokroić w plastry - lekko posolić . Pomidorki umyte pokroić w plastry .
Plastry jednego pomidora przekładać plastrami jajka smarując je odrobiną majonezu by się zlepiały ( zrobić 2 ,, jajka ,, ) . Drugi pomidor przekładać w ten sam sposób mozzarellą ( tez zrobić 2 ,, jajka ,, ) .Spinać wykałaczkami lub zapinkami do koreczków .
Dekorować bazylią i natka pietruszki. Obok podać salsę .
3 komentarze:
Jak zwykle pomysłowo!
Ten anonim, to ja :)
Ale się cieszę Heniu , że się odezwałaś - zapraszam na ,, zeberkę ,,
Prześlij komentarz