Pomysł z bloogu Olgi Smile Smak Imprezy -,, Fasolekszparagowych wielka moc,, – na przekąskę z fasolki na zimno . Mnie potrzebna
była przekąska na ciepło no to trochę pozmieniałam .
Czas : 40 minut
Składniki :
20 fasolek szparagowych żółtych
20 fasolek szparagowych
zielonych
8 plasterków wędzonki
8 plasterków sera Camembert z
pieprzem
sól
1 łyżka masła
1 łyżka oliwy
Z fasolek poobcinać końcówki .
Ugotować w osolonej wodzie do miękkości . Odcedzić . Zebrać po 5 fasolek ( w
jednym kolorze ) w pęczek . Owinąć w plasterek wędzonki razem z kawałkiem
Camembert .Na patelni rozgrzać masło i
olej . Obsmażyć na pakieciki , aż
wędzonka się zarumieni a ser lekko zmięknie. Podawać na ciepło .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz