poniedziałek, 15 sierpnia 2011

Przekąska z fasolki szparagowej


Pomysł z bloogu Olgi Smile Smak Imprezy  -,, Fasolekszparagowych wielka moc,, – na przekąskę z fasolki na zimno . Mnie potrzebna była przekąska na ciepło no to trochę pozmieniałam .

Czas : 40 minut

Składniki :
20 fasolek szparagowych żółtych
20 fasolek szparagowych zielonych
8 plasterków wędzonki
8 plasterków sera Camembert z pieprzem
sól
1 łyżka masła
1 łyżka oliwy

Z fasolek poobcinać końcówki . Ugotować w osolonej wodzie do miękkości . Odcedzić . Zebrać po 5 fasolek ( w jednym kolorze ) w pęczek . Owinąć w plasterek wędzonki razem z kawałkiem Camembert .Na patelni rozgrzać  masło i olej . Obsmażyć na  pakieciki , aż wędzonka się zarumieni a ser lekko zmięknie. Podawać na ciepło .

Brak komentarzy: