poniedziałek, 8 sierpnia 2011

Sardynkowa ,, przegryzajka ,,


To , ze się spieszymy nie znaczy , że nie możemy przygotować sobie coś smacznego i ładnego.
Czas : 5 minut
Składniki:
1 puszka sardynek w oleju
3 wafle ryżowe z solą morską ( grube )
1,5 plasterka cytryny
kilka listków natki pietruszki
3 plasterki pomidora
Otworzyć puszkę z sardynkami i delikatnie zlać olej ( będzie potrzebny ) .Wyjąć sardynki tak by sie nie pokruszyły .Z cytryny ( umytej wcześniej i sparzonej ) ukroić 3 połówki plasterków . Natkę pietruszki ( umytą i osuszoną ) podzielić na listki .
Wafle ryżowe skropić każdy pół łyżeczki oleju z sardynek. Plasterki pomidora pozbawić pestek i drobno pokroić .Każdy wafel posypać pokrojonym pomidorem .Ułożyć na to po jednej sardynce . Udekorować listkami pietruszki. Na wierzchu umieścić pół plasterka cytryny .
Przed jedzeniem wyciskamy sok z cytryny na sardynkę , a cytrynę wyrzucamy.


Brak komentarzy: