czwartek, 18 sierpnia 2011

Śledzik łączy smaki


Śledź ma to do siebie , że fantastycznie łączy nawet jajbardziej nieprawdopodobne zestawienia smakowe.
Czas : 10 minut
Składniki :
2 płaty śledzia korzennego w oleju ( lub po kaszubsku lub inny podobny )
4 plastry ananasa w syropie
2 małe ogórki kiszone
3 łyżki cebuli z oleju od śledzi
2 łyżki majonezu
2 łyżki syropu od ananasa
sól
pieprz mielony
2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Płaty śledziowe pokroić w paseczki, ogórki w pół plasterki, ananasa w kostkę .Wymieszać majonez z syropem od ananasa . Śledzie, cebulę ,ogórki, ananasa połączyć . Polać majonezem z syropem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki. Zostawić w lodówce by się smaki ,, przegryzły "

Brak komentarzy: