wtorek, 23 sierpnia 2011

,,Tatar „ z wędzonego łososia


Szybka – smaczna przekąska dla miłośników łososia i tatara .

Czas : 10 minut

Składniki :

20 dag wędzonego łososia ( ja wybieram tego wędzonego na ciepło )
1 cebula
2 średnie korniszony
6 średnich marynowanych pieczarek
3 łyżki oleju ( ja daję słonecznikowy )
pieprz mielony
maggi w płynie
2 żółtka

W malakserze rozdrabniałam łososia na miazgę( na 2 –ce przez ok. 10 sekund ) przy użyciu tnącego ostrza , dodając w ostatnim momencie olej , kilka kropli maggi i szczyptę pieprzu . A korniszony , cebulę i pieczarki  na drobne kawałeczki ( na 1-ce przez 5 sekund każde z osobna ).
Podawać układając na łososiu żółtka i obkładając dekoracyjnie pozostałymi składnikami .

Jeśli robimy bez użycia malaksera to należy rozdrobnić łososia na miazgę , a korniszony , cebulę i pieczarki pokroić w bardzo drobną kostkę .Mięso łososia wymieszać z olejem .Doprawić maggi i pieprzem . Podawać j/w .

Brak komentarzy: