wtorek, 30 sierpnia 2011

Tuńczyk w oszczędnej sałatce


Szybko- tanio- oszczędnie - smacznie - czego więcej trzeba .
Czas : 10 minut
Składniki :
3 średniej wielkości ugotowane ziemniaki ( z obiadu )
1 średniej wielkości ugotowana marchewka ( z zupy )
1/2 czerwonej cebuli
2 nie duże korniszony
1 puszka tuńczyka w oleju ( w kawałkach )
1 czubata łyżka majonezu
Sos sałatkowy ,, Koperkowo-ziołowy " do smaku
grubo mielony czarny pieprz do smaku
2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
Ziemniaki  i korniszony pokroić w pół plasterki , marchew w plasterki, cebulę w cienkie ,, piórka. Tuńczyka odsączyć ( olej zlać do miseczki ) i rozdrobnić widelcem. Wymieszać olej od tuńczyka z majonezem i doprawić go do smaku pieprzem i sosem sałatkowym .

Polać sałatkę sosem , posypać natką i delikatnie wymieszać .
Zostawić w lodówce na godzinę by smaki się zmieszały.






1 komentarz:

vena7 pisze...

Pięknie podane -te ozdoby są śliczne..wszystko smakowite