Prosta przekąska na ciepło . Takie wiosenne śniadanko.
Czas : 5 minut
Składniki :
1 wafel kukurydziany extra cienki Good Food
1 jajko
kilka listków sałaty strzępiastej
1/2 łyżki pokrojonego szczypiorku
sól morska ( Młynek )
masło do natłuszczenia patelni
Natłuścić lekko patelnię do robienia jajek sadzonych ( lub zwykłą ) . Wbić jajko i smażyć tak by się prawie ścięło . Delikatnie przewrócić łopatką na moment na drugą stronę i natychmiast zdjąć z patelni .Jajko ma być idealnie okrągłe (smażone na małej patelence takie będzie ) - jeśli ma nie równe brzegi można je przyciąć dużym kubkiem .
Na wafel położyć liście sałaty .Na nich jajko sadzone .Delikatnie naruszyć żółtko by było płynne ale nie spływało z kanapki. Posypać pokrojonym szczypiorkiem .Posolić solą morską .
Podawać natychmiast .
Jeśli chcemy zrobić kilka porcji to usmażone jajka kładziemy na ogrzanym talerzu i zakrywamy folią aluminiowa ( przez chwilę utrzyma jajka ciepłe )
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz