Jeden z bardziej znanych
puddingów angielskich . Wbrew mitom na temat tego , że puddingi to nie jest to
co jest smaczne – przepyszny . Bardzo prosty .
Czas : 30 minut
Składniki :1 kubek mąki
5 jajek
½ kubka mleka
½ kubka wody
Oliwa
½ łyżeczki proszku do pieczenia
.
Foremki do mufinków ( duże ) wstawić do piekarnika i rozgrzać .
Do każdego wgłębienia wlać po łyżeczce oliwy i ponownie wstawić do piekarnika.
Z mąki , jajek , mleka i wody zrobić ciasto jak na naleśniki . Wyjąć foremki w
na gorącą oliwę wlać ciasto ( do pełnego wgłębienia ). Natychmiast wstawić do
piekarnika i piec 15 minut , aż ciasto spuchnie i będzie brązowo – złote .
Wyjąć . Ostudzić . Podawać do pieczystego .( łamać i wybierać nimi sos ).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz