czwartek, 22 września 2011

Czerwona zupka


Taka jesienna szybka zupa . Szybka – smaczna .

Czas : 45 minut

Składniki :

4 duże pomidory Lima ( sparzone i obrane ze skórki )
1 czerwona papryka
½ szklanki suszonych pomidorów w oliwie
1 cebula
czarny mielony pieprz
oregano
szczypta soli
mielona słodka papryka
2 łyżki masła
1 łyżka oleju
½ litra bulionu z drobiu i warzyw ( ostatecznie w kostce Knorra )
2 łyżki kremowego serka topionego ( pikantnego )
2 łyżki usiekanej natki pietruszki

Pomidory świeże i suszone drobno pokroić . Cebulę usiekać w piórka. Paprykę wypestkować i pokroić .Na patelni rozgrzać masło i olej . Wrzucić pomidory, paprykę i cebule i dusić 10 minut. Przełożyć do rondelka i zalać bulionem . Gotować 30 minut. Dodać serek  i ogrzewać aż się roztopi. Doprawić solą , oregano ,  pieprzem i mieloną papryką . Podawać posypaną natką z pietruszki.

Brak komentarzy: