Piękny
zielony sos- akurat na lato .
Czas
: 30 minut
Składniki
:
4
jajka
1/5
kostki masła
1
szklanka słodkiej śmietanki 18 %
20
dag mielonego szpinaku mrożonego
1/2
pęczka koperku
sól
cukier
sok
z cytryny
W
woku rozgrzać masło .Wrzucić na nie pokrojony koper i chwilę smażyć .Dołożyć
mielony szpinak ( najlepiej świeży rozdrobniony w malakserze , ale może być
mrożony ).Smażyć mieszając 5 minut. Wlać śmietankę i dusić jeszcze 5 minut .
Doprawić solą , cukrem i sokiem z cytryny .
Jajka
ugotować na twardo .Obrać gorące .
Przekroić na połówki .
Podawać
z ziemniakami z wody ułożone na sosie .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz