sobota, 17 września 2011

Makrela w ,, pyrkach „ – sałatka

Czasem to co najprostsze jest najsmaczniejsze .



Czas : 10 minut

Składniki :

5 ugotowanych małych ziemniaków
1 wędzona makrela obrana ze skóry i ości i podzielona na kawałki
½ pokrojonej w piórka cebuli
2 łyżki pokrojonego szczypioru
2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
4 łyżki oleju z pestek winogron
1 łyżeczka ostrej musztardy
1 łyżka przegotowanej wody
szczypta mielonego pieprzu
szczypta soli
szczypta cukru

Ziemniaki pokroić w plastry .Na półmiseczku układać plastry ziemniaków przekładając je kawałkami ryby. Posypać cebulką i szczypiorkiem . Olej , wodę i musztardę wymieszać . Doprawić solą , pieprzem i cukrem . Polać sałatkę .Posypać natką pietruszki .Wstawić na 30 minut do lodówki .




Brak komentarzy: