sobota, 3 września 2011

Zdrowo-groszkowo


Wiosna mobilizuje do przejścia na lekkie zdrowe przekąski
Czas : 10 minut
Składniki :
4 wafle extra cienkie Good Food ( ryżowe lub kukurydziane )
1/2 puszki groszku konserwowego
2 łyżki białego sera
1 łyżka naturalnego jogurtu
2 łyżki pokrojonego koperku
pieprz kolorowy grubo mielony
sól morska
Odsączyć groszek z zalewy .  Odłożyć 2 łyżki groszku do dekoracji. Resztę utrzeć w malakserze razem z serem i jogurtem na pastę. Do masy dodać koper - wymieszać , doprawić do smaku solą i pieprzem .
Na wafle nałożyć porcje pasty groszkowej . Posypać grubo mielonym kolorowym pieprzem i udekorować groszkiem. Podawać na świeżo .

1 komentarz:

monami pisze...

bardzo ciekawa przekąska :)