Kiełki to źródło witamin - wiosną powinno się ich jadać jak najwięcej .
Czas : 5 minut
Składniki :
1 wafel kukurydziany Good Food extra cienki
2 łyżki kiełków fasolki mun
1/2 łyżeczki majonezu
1/2 łyżeczki jogurtu naturalnego
odrobina chrzanu tartego do smaku
pieprz kolorowy grubo mielony
2 plasterki polędwicy surowej wędzonej ( małe , lub 2 połówki dużego )
sałata
winogrono i listek pietruszki do dekoracji
Zmieszać majonez z jogurtem i doprawić chrzanem . Posmarować wafel . Położyć sałatę .Na sałacie ułożyć kiełki . Polędwicę zwinąć w ruloniki i umieścić na kiełkach . Posypać kolorowym pieprzem i udekorować.
Proponuję w tej wersji używać kiełków w miarę łagodnych ( tak jak te z fasolki mun ) bo doprawienie majonezu chrzanem dostarcza już ostrości . Ale to już zależy od upodobania .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz