wtorek, 25 października 2011

Vol-au-vent z nadzieniem ananasowo-drobiowym


Uwielbiam te malutkie ,, pufki ,, z ciasta francuskiego . Ostatnio są gotowe w sprzedaży więc staram się mieć je zawsze w zapasie . Sprawdzają sie cudownie w razie niespodziewanych gości . Robię jakąś błyskawiczną pastę - nadziewam i już .
Czas : 10 minut
Składniki :
10 gotowych mini Vol-au-vent
6 łyżeczek mielonego ugotowanego mięsa z kurczaka
1 łyżeczka Sosu chili z ananasem Tao-Tao
2 łyżeczki majonezu
2 plasterki ( małe ) ananasa z syropu
szczypta grubo mielonego pieprzu
kilka listków natki pietruszki
szczypta mielonej słodkiej papryki do dekoracji

Pokroić drobno ananasa w kosteczkę .

Zmielone mięso utrzeć z Sosem chili z ananasem i majonezem. Dodać pokrojonego ananasa i wymieszać. Doprawić pieprzem.

Pastą napełniać Vol-au-vent - dekorować listkami natki pietruszki i szczypta mielonej papryki .
Podawać zaraz po zrobieniu bo inaczej ciasto francuskie nasiąknie i nie będzie chrupkie .

Brak komentarzy: