Macerowany
w soku z cytryny , smażony na maśle- obłożony delikatnymi szparagami ( młode ze
słoiczka ) .
Czas
: 15 minut + macerowanie
Składniki
:
2
filety z halibuta ( bez skóry )
1,5
cytryny ( a w zasadzie sok wyciśnięty z nich )
sól
1
łyżeczka pieprzu kolorowego grubo mielonego
1/2
pieprzu cytrynowego
mąka
1/3
kostki masła
1
słoiczek ( 10 dag ) szparagów młodych w
zalewie
Filety
halibuta ułożyć w pojemniczki i zalać sokiem z cytryny , posypać pieprzem
cytrynowym i połową pieprzu kolorowego .Zostawić
na minimum 1 godzinę . Wyjąć i osuszyć . Posolić i posypać pozostałym pieprzem .
Oprószyć mąką .
Na
patelni rozgrzać masło i smażyć na nim na rumiano z obu stron halibuta .Zsunąć halibuta na bok . Szparagi odsączyć i
położyć na patelnie obok ryby . Delikatnie podgrzać
Podawać
z ziemniakami puree lub z wody obkładając porcje ryby szparagami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz