Bardzo smaczny dodatek do
rosołu . Z reguły rosół podaje się z makaronem . Ja lubię odmiany. Dlatego jemy
rosół na zmianę z makaronem, lanymi kluskami, ziemniakami, kostką z kaszy
manny, pulpetami , kluskami z macy itd.
Czas : 30 minut
Składniki : 1 szklanka rosołu
1 łyżeczka masła
1 łyżka usiekanego koperku
7 łyżek kaszy manny
Zagotować rosół z masłem i
koperkiem . Wsypać kaszę mannę . Gotować mieszając ok. 3 minut aż zgęstnieje .
Wylać do prostokątnego pudełka i zostawić do ostygnięcia, Chłodną wstawić na
trochę do lodówki by dobrze zastygła. Wyłożyć na deskę do krojenia. Pokroić w
kwadraciki, romby czy jak kto woli ( można Np. wycinać różne kształty za pomocą
foremek do ciasteczek ). Kostki z kaszy układać na talerzach , obłożyć ozdobnie
wyciętą ugotowaną marchewka . Polać wrzącym rosołem . Posypać zieloną usiekaną
natka pietruszki .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz