piątek, 4 listopada 2011

Kotlety rybne


Robię z filetów ryb słodkowodnych .Trochę to marudne by oczyścić drobnicę ze skóry i ości ale czasem uda się i kupię gotowe filety.


Czas : 1 godzina

Składniki ;

½ kg oczyszczonych filetów rybnych ( bez skóry )
15 dag surowego boczku
1 cebula
1 mała bułeczka namoczona w mleku
sól
pieprz mielony
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia

Zmielić filety i boczek. Odcisnąć bułkę . Cebulę drobno usiekać i zeszklić na 1 łyżce oleju. Wymieszać wszystkie składniki .Doprawić solą i pieprzem . Formować kotleciki – panierować w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno Np. zalane galaretą rybną .

Brak komentarzy: