Robię z filetów ryb
słodkowodnych .Trochę to marudne by oczyścić drobnicę ze skóry i ości ale
czasem uda się i kupię gotowe filety.
Czas : 1 godzina
Składniki ;
½ kg oczyszczonych filetów
rybnych ( bez skóry )
15 dag surowego boczku
1 cebula
1 mała bułeczka namoczona w
mleku
sól
pieprz mielony
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Zmielić filety i boczek.
Odcisnąć bułkę . Cebulę drobno usiekać i zeszklić na 1 łyżce oleju. Wymieszać wszystkie
składniki .Doprawić solą i pieprzem . Formować kotleciki – panierować w tartej
bułce i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać na ciepło jako danie obiadowe lub
na zimno Np. zalane galaretą rybną .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz