Szybciutki
, pyszny deser. Zestawienie smaku ,, krówkowego " z czekoladowym super.
Czas
: 30 minut + 1,5 godziny chłodzenie
Składniki
:
1
litr mleka
1
łyżka masła
2
łyżki cukru
1
budyń o smaku ,,krówkowym "
1
Mousse czekoladowy Dr Oetkera
4
łyżki polewy czekoladowej do sosów i deserów ( lub zagotować 1/3 szklanki wody
z łyżeczką masła, łyżką cukru i łyżką kakao)
dekoracje
gotowe do deserów w brązowym i złotym kolorze
Zagotować
1/2 litra mleka z masłem i cukrem. Budyń wymieszać z 1 szklanką zimnego mleka i
walać na wrzące . Mieszając gotować aż budyń zgęstnieje. Przelać gorący w
miseczki i ostudzić.
Mus
czekoladowy ubić mikserem z 1 szklanką zimnego mleka tak by był gęsty.
Układać
na ostudzonym budyniu. Polać polewą . Udekorować i wstawić na godzinę do
lodówki . Podawać chłodny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz