czwartek, 8 grudnia 2011

Czekoladowa ,, krówka "


Szybciutki , pyszny deser. Zestawienie smaku ,, krówkowego " z czekoladowym super.


Czas : 30 minut + 1,5 godziny chłodzenie

Składniki :

1 litr mleka
1 łyżka masła
2 łyżki cukru
1 budyń o smaku ,,krówkowym "
1 Mousse czekoladowy Dr Oetkera
4 łyżki polewy czekoladowej do sosów i deserów ( lub zagotować 1/3 szklanki wody z łyżeczką masła, łyżką cukru i łyżką kakao)
dekoracje gotowe do deserów w brązowym i złotym kolorze

Zagotować 1/2 litra mleka z masłem i cukrem. Budyń wymieszać z 1 szklanką zimnego mleka i walać na wrzące . Mieszając gotować aż budyń zgęstnieje. Przelać gorący w miseczki i ostudzić.
Mus czekoladowy ubić mikserem z 1 szklanką zimnego mleka tak by był gęsty.
Układać na ostudzonym budyniu. Polać polewą . Udekorować i wstawić na godzinę do lodówki . Podawać chłodny.

Brak komentarzy: