Pomysł na zrobienie czegoś
innego z tego co mamy .
Czas : 1 godzina
Składniki :
4 plasterki schabu pieczonego
sos od pieczenia schabu
4 ziemniaki
1 łyżka masła
3 łyżki mleka
sól
8 łyżek czerwonej kapusty
duszonej
1 łyżeczka soku z cytryny
2 korniszony
Ziemniaki obrać i ugotować w
osolonej wodzie. Odcedzić .
Zrobić puree z masłem i mlekiem .
W foremce do
zapiekanek ułożyć 2 plastry schabu , na nich po 2 łyżki puree ziemniaczanego,
polać każdy 2 łyżkami sosu .
Nałożyć po 2 łyżki duszonej kapusty.
Przykryć pozostałymi kawałkami schabu .
Na to znów
puree ziemniaczane .
Piekarnik rozgrzać do 180
stopni , wstawić zapiekankę i zapiekać przez 15 minut.
W tym czasie podgrzać na małej
patelence pozostałą kapustę .
Skropić lekko sokiem z cytryny by nie straciła
koloru.
Po wyjęciu zapiekanki z piekarnika położyć kapustę na każdą porcję , a
na wierzch dekorację z korniszonów .
Sos podawać osobno .
Ja miałam zamrożony upieczony
schab i duszoną czerwoną kapustę .Przepisy są tu.
Schab w ketchupowej marynacie
Schab w ketchupowej marynacie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz