Przeglądałam stare przepisy i trafiłam na ogórki z miodem . Aż mi
zapachniało. Pamiętam kiedy żyła moja
Prababcia często latem jadaliśmy ogórki z miodem, dodatkiem białego sera i z
pieprzem.
Czas : 5 minut
Składniki :
2 ogórki świeże ( średniej
wielkości )
2 łyżeczki białego sera
2 łyżeczki miodu
mielony pieprz
Ogórkom odciąć oba końce .
Obrać .Przekroić wzdłuż na pół . Usunąć pestki ( lekko wydrążyć łyżeczką ). Wsypać
w każde wydrążenie pokruszony biały ser,
polać miodem i lekko popieprzyć .( Ser i miód powinny wypełniać wgłębienie po
pestkach ).
1 komentarz:
Moja Babcia robiła podobnie, tylko bez sera. Do tej pory lubię jeść tak ogórki co przeważnie budzi zdziwienie u znajomych :D
Prześlij komentarz