Czas
: 10- minut
Składniki
:
30
dag kuskusu
2
duże pomidory
1
duży ogórek
2
łyżki pokrojonej natki pietruszki
1płaska
łyżeczka soku z limonki do smaku
1/4
łyżeczki otartej skórki z cytryny
pieprz
mielony
1
kostka Bulionu warzywnego
1,5
szklanki wody
Do
miseczki mniej więcej objętości 1
litra wsypać obrane ze skórki i
pokrojone w kostkę pomidory , ogórka utartego na tarce jarzynowej ( grube oczka
) razem ze skórką , natkę pietruszki ,
skórkę z cytryny i sok z limonki. Wymieszać .Posypać szczyptą pieprzu .Zostawić
na 15 minut żeby wydzieliło się jak najwięcej soku.
Zagotować
wodę i we wrzątku rozpuścić bulion .
Kuskus
wsypać do miski z warzywami i wymieszać . Zalać wrzącym bulionem . Przykryć i
odstawić aż kuskus wchłonie cały płyn . Przemieszać widelcem tak by był sypki .
Podawać
jako dodatek do II Dania .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz