Składniki:
- 1 marchewka z zupy
- 1/2 pietruszki z zupy
- 1/16 selera z zupy
- 3 ugotowane ziemniaki
- 2 jajka na twardo
- 2 duże korniszony
- 1 puszka drobnej fasolki konserwowej ( ziarno ) w sosie własnym
- sól
- pieprz mielony
- 2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżki oliwy
- 4 łyżki majonezu
Sposób przyrządzania:
Marchewki, pietruszkę, seler, ziemniaki, korniszony, jajka, pokroić w drobną kostkę . Wymieszać wszystko
razem dodając dobrze odsączoną fasolkę , oliwę i majonez . Doprawić solą ,
pieprzem i musztardą . Do sałatki można dodać pozostałości Np. kiełbasy ,
parówki , ryby wędzonej , utarty gotowany buraczek , gotowane lub pieczone
mięso , śledzia. Zasada jest taka by wykorzystać to co jest w domu .
2 komentarze:
o, widzi Pani, a ja mam ostatnio dużą ochotę na strączkowe i wymyślam różne sałatki i szukam nowych połączeń - więc Pani sałatka z fasolką trafiła u mnie w dziesiątkę.
Pozdrawiam
Monika
U mnie zawsze puszeczka fasolki w zapasie stoi właśnie na takie okazje . A tak przy okazji proszę mi mówić Buniu tak jak wszyscy .
Prześlij komentarz