Proste , szybkie, dekoracyjne ,
Czas : 10 minut
Składniki :
2kiełbasy ( zwyczajnej , Śląska,
podlaska )
1 łyżka oliwy do podsmażenia
1 łyżka masła
1 łyżeczka pikantnej przyprawy
(zmieszane pieprz , papryka, majeranek, curry, itp.)
Kiełbasę natrzeć przyprawami
i ponacinać w ,, kratkę „ z obu stron .
Smażyć na oliwie , aż nacięcia się rozwiną i kiełbasa będzie jak ,, jeżyk „ (
różyczka ).Dołożyć masło i dosmażyć .
Podawać jako ciepłą przystawkę
z pieczywem i musztardą lub danie
obiadowe z ziemniakami puree , surówką .
2 komentarze:
jaka różyczka?! toż to klasyczna "sysunia" jest :)))
I powiem jeszcze, że kupiłam sobie dzisiaj purpurową marchewkę - bardzo jej byłam ciekawa :)
Hi hi - u mnie zwsze nazywaja to ,,różyczki" bo jak dzieciaki były małe to kroiłam na kawałki takie po 2 cm i jak się powywijały to dzieciaki miały radochę . Wrzucam starocia bo jeszcze tyle pozostało z lamusa - a szkoda by ich nie było w podpowiedziach .
Prześlij komentarz