czwartek, 16 lutego 2012

Ptysie faszerowane pasztetem


Doskonała przekąska .Szybka, efektowna .Można nadziewać różnymi pastami .
Na pastę do nadziania ptysi nadaje się wszystko - ryba , pasztet , gotowane mięso zmielone , grzyby .
Jeśli ktoś samodzielnie piecze ptysie w domu to idealnie - ja  zamawiam i  kupuję w prywatnej piekarni puste ptysie .
Czas : 10 minut

Składniki :

6 ptysi
2 plastry pasztetu
2 kopiaste łyżki majonezu
korniszon do dekoracji
papryka czerwona marynowana do dekoracji

Ptysie przeciąć na połówki ( najlepiej nożyczkami ) .Pasztet utrzeć z majonezem . Nadziewać ptysie masą z pasztetu .Udekorować pokrojonymi korniszonami i papryką konserwową  .Wierzchy ptysi wsadzić dekoracyjnie w masę z pasztetu. 
Podawać na świeżo bo inaczej ptysie zmiękną .




1 komentarz:

Izka pisze...

To już pewne. Koniecznie muszę zrobić wytrawne ptysie:) Obowiązkowo. Na słodko nigdy do mnie nie przemawiały, aczkolwiek słona wersja absolutnie przypadła mi do gustu :)