Prościutki
obiadek z cyklu ,, leniwca " - jak nam się bardzo spieszy by zrobić coś
ciepłego na obiad
Czas
: 15 minut
Składniki
:
2
cienkie kiełbaski ( jak kupuję ,, śląską ")
8
średnich pieczarek
1
średnia cebula
1/3 kostki bulionu grzybowego
1/2
szklanki słodkiej śmietanki 18 %
pieprz
mielony
2
łyżki masła
1
łyżeczka mąki
Kiełbaski
ponacinać w ,, krateczkę " i obsmażyć na maśle na rumiano, dosypać
pokrojoną w piórka cebulę i zeszklić ją . Z pieczarek usunąć ogonki i przekroić na pół
a pieczarki w ćwiartki . Zdjęć z patelni kiełbasę i wsypać pokrojone ogonki i
włożyć kapelusze pieczarek. Usmażyć na rumiano . Dołożyć z powrotem kiełbasę .
Wrzucić rozkruszoną kostką bulionową .Podlać śmietanką i dusić przez chwilę. Doprawić
do smaku pieprzem .
Podawać
z puree ziemniaczanym posypaną pokrojoną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz