środa, 21 marca 2012

Makaron ryżowy ze smaczkiem mango


Eksperymenty z nadaniem smaku makaronom zdają świetnie rezultat. A szczególnie makaron ryżowy - fantastycznie przejmuje smaki .


Czas : 30 minut

Składniki :

1 opakowanie makaronu ryżowego Tagliatelle
2 Bulionetki drobiowe Knorra ( lub inne kostki rosołowe drobiowe lub warzywne )
2 łyżki masła
1/2 paczki pokrojonej natki pietruszki
1/3 szklanki pokrojonego w paseczki suszonego mango
szczypta kurkumy
szczypta grubo mielonego pieprzu cytrynowego ( lub czenego grubo mielonego )
1,5 litra wody

Zagotować wodę z kurkumą, mango  i 1 Bulionetką . Wrzucić makaron i trzymać na małym gazie 5 minut. Odcedzić .Dodać masło i natkę pietruszki ,drugą Bulionetkę , szczyptę pieprzu. Wymieszać aż Bulionetka się rozpuści i makaron wchłonie jej smak i pokryje się masłem.

Brak komentarzy: