Eksperymenty
z nadaniem smaku makaronom zdają świetnie rezultat. A szczególnie makaron
ryżowy - fantastycznie przejmuje smaki .
Czas
: 30 minut
Składniki
:
1
opakowanie makaronu ryżowego Tagliatelle
2
Bulionetki drobiowe Knorra ( lub inne kostki rosołowe drobiowe lub warzywne )
2
łyżki masła
1/2
paczki pokrojonej natki pietruszki
1/3
szklanki pokrojonego w paseczki suszonego mango
szczypta
kurkumy
szczypta
grubo mielonego pieprzu cytrynowego ( lub czenego grubo mielonego )
1,5
litra wody
Zagotować
wodę z kurkumą, mango i 1 Bulionetką .
Wrzucić makaron i trzymać na małym gazie 5 minut. Odcedzić .Dodać masło i natkę
pietruszki ,drugą Bulionetkę , szczyptę pieprzu. Wymieszać aż Bulionetka się
rozpuści i makaron wchłonie jej smak i pokryje się masłem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz