Deser wzorowany na puddingach –
tyle ,że prostszy .
Czas :3 godziny
Składniki :
1 szklanka mrożonych jeżyn i
malin ( razem )
4 łyżki cukru
2 łyzki pokruszonej czekolady
bita śmietana w sprayu ( ok.1
/2 szklanki )
gotowy krem czekoladowy ( 5
łyżek proszku +1/2 szklanki mleka )
2 kromki chałki lub bułki
drożdżowej
Owoce zasypać cukrem i zostawić
do rozmrożenia .Gotowy krem ( proszek ) miksować z mlekiem na sztywną masę
.Czekoladę utrzeć na tarce ( grube oczka ) i zmieszać z kremem . Chałkę lub
bułkę okroić ze skórki i pokroić na kromki. W pucharkach układać krem, chałkę ,
owoce z sokiem , znów krem .Udekorować. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz