wtorek, 15 maja 2012

Kaszanka-por i zioła


Dobra kaszanka nigdy nie jest zła . A doprawiam ją różnie .


Czas : 15- minut

Składniki:

2 średnie kaszanki jęczmienne
1/2 białej części pora
1/2 czerwonej cebuli
2 łyżki smalcu
przyprawa ,, Czerwona czubrica " do smaku ( lub cząber, sól czosnkowa i mielona papryka )
majeranek
pieprz mielony

Por i cebulkę pokroić w pół plasterki . Na patelni rozgrzać smalec i zeszklić por i cebulę. Kaszanki obrać z osłonek i pokroić na plasterki .Dołożyć na patelnię i podsmażyć mieszając i aż sie zrumieni .


Doprawić do smaku czubricą , majerankiem i pieprzem.


Podawać z ziemniakami podsmażonymi na rumiano lub pieczywem .



Brak komentarzy: