środa, 9 maja 2012

Kombinacje z Gremolatą


Bardzo podoba mi sie smak Gremolaty . Potrzebowałam czegoś zbliżonego smakiem ale o lekko koperkowej tonacji.


Czas : 10 minut

Składniki :

1/2 pęczka natki pietruszki
1/2 pęczka koperku
3 średniej wielkości ząbki czosnku
otarta z 1 cytryny skórka cytrynowa
szczypta soli gruboziarnistej

Umyć natkę pietruszki i koper , osuszyć i oberwać grubsze łodyżki . Drobno pokroić .Ząbki czosnku oczyszczone utrzeć z odrobiną soli .Cytrynę sparzyć , wytrzeć i drapaczkiem do skórek cytrusowych otrzeć cieniutkie paseczki . Wszystko wymieszać .
Można sobie ułatwić pracę wrzucając wszystkie składniki do malaksera i siekać kilka minut .
Proponuję robić bezpośrednio przed użyciem bo jak postoi to mięknie.

Brak komentarzy: