Bardzo
podoba mi sie smak Gremolaty . Potrzebowałam czegoś zbliżonego smakiem ale o
lekko koperkowej tonacji.
Czas
: 10 minut
Składniki
:
1/2
pęczka natki pietruszki
1/2
pęczka koperku
3
średniej wielkości ząbki czosnku
otarta
z 1 cytryny skórka cytrynowa
szczypta
soli gruboziarnistej
Umyć
natkę pietruszki i koper , osuszyć i oberwać grubsze łodyżki . Drobno pokroić
.Ząbki czosnku oczyszczone utrzeć z odrobiną soli .Cytrynę sparzyć , wytrzeć i
drapaczkiem do skórek cytrusowych otrzeć cieniutkie paseczki . Wszystko
wymieszać .
Można
sobie ułatwić pracę wrzucając wszystkie składniki do malaksera i siekać kilka
minut .
Proponuję
robić bezpośrednio przed użyciem bo jak postoi to mięknie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz