niedziela, 24 czerwca 2012

Arbuz pikantny z białym serem


Schłodzony arbuz + biały ser to doskonała przekąska na ciepłe dni. Nie traktujmy arbuza tylko jako owoc jadany w upały .A w zasadzie nie owoc a warzywo - bo przecież arbuz należy do rodziny dyniowatych czyli warzyw .Sprawdziłam , ze arbuz fantastycznie nadaje się do robienia orzeźwiających napojów, dresingów do sałat i przekąsek .
Zdjęcia z archiwum - przepis wstawiam bo zaczyna się sezon i może kogoś zainspirować.

Czas : 10 minut

Składniki :

1 szklanka obranego i pokrojonego w dużą kostkę arbuza
10 dag twardego białego sera pokrojonego w kostkę
szczypta zielonej czubricy
szczypta czarnuszki do dekoracji
szczypta soli
szczypta grubo mielonego kolorowego pieprzu
Arbuz i ser ( zimne - wyjęte z lodówki )  pokroić w kostkę . Posypać przyprawami .Ułożyć ozdobnie na listkach sałaty lub pucharkach .


Brak komentarzy: