Schłodzony
arbuz + biały ser to doskonała przekąska na ciepłe dni. Nie traktujmy arbuza tylko
jako owoc jadany w upały .A w zasadzie nie owoc a warzywo - bo przecież arbuz
należy do rodziny dyniowatych czyli warzyw .Sprawdziłam , ze arbuz fantastycznie
nadaje się do robienia orzeźwiających napojów, dresingów do sałat i przekąsek .
Zdjęcia
z archiwum - przepis wstawiam bo zaczyna się sezon i może kogoś zainspirować.
Czas
: 10 minut
Składniki
:
1
szklanka obranego i pokrojonego w dużą kostkę arbuza
10
dag twardego białego sera pokrojonego w kostkę
szczypta
zielonej czubricy
szczypta
czarnuszki do dekoracji
szczypta
soli
szczypta
grubo mielonego kolorowego pieprzu
Arbuz
i ser ( zimne - wyjęte z lodówki )
pokroić w kostkę . Posypać przyprawami .Ułożyć ozdobnie na listkach
sałaty lub pucharkach .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz