Anglicy to minimaliści .
Najlepiej żeby obyło się prawie bez przypraw . Muszę przyznać , ze tą sałatką
mnie zaskoczyli . Sałatka robiona jako dodatek do grilla . Bardzo prosta .
Składniki :
2 szklanki ugotowanego al dente
makaronu Farfale
½ szklanki pokrojonej w cienkie
paseczki czerwonej papryki
½ szklanki pokrojonej w cienkie
paseczki zielonej papryki
½ szklanki pokrojonej w cienkie
paseczki żółtej papryki
¼ szklanki oliwy aromatyzowanej
ziołami lub orzechowej
sól
biały pieprz
Papryki blanszować wrzucając na
30 sekund na wrzątek. Odcedzić - wystudzić. Wymieszać makaron z paprykami i
oliwą tak by oliwa pokryła całość. Doprawić solą i pieprzem .Odstawić do
lodówki by się ,, przegryzła" i schłodziła.
Podawać do grillowanych mięs ,
kiełbas .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz