Czas
: 20 minut
Składniki
:
2
garści pokrojonej w paseczki kapusty pekińskiej
1
utarta na tarce ( grube oczka ) marchew
3
łyżki natki pietruszki
1
mandarynka
3
łyżki pokrojonego szczypiorek
1
łyżeczka herbaty ,, Lipa i miód "
1/4
łyżeczki trawy cytrynowej
1/6
szklanki wody
1
łyżeczka miodu
pieprz
kolorowy grubo mielony do smaku
sok
z 1/4 cytryny
szczypta
soli
2
łyżki oleju z pestek winogron
Zaparzyć
wrząca wodą herbatę zmieszaną z trawą cytrynową i zostawić pod przykryciem na
10 minut .Przecedzić .Rozpuścić w naparze miód .
Kapustę
zmieszać z marchewką , obrana i pokrojona mandarynką , natką i szczypiorem .
Ostudzony
wywar herbaciany z miodem zmieszać z
olejem , sokiem z cytryny . Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Polać
surówkę i delikatnie ja wymieszać. Podawać na świeżo .
Ja
podałam do śląskiej kiełbasy podsmażanej
na odrobinie oleju .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz