Cytrusowy
aromat pieprzu syczuańskiego doskonale komponuje się z cytrusowymi marynatami
do nototenii. W zasadzie miałam do wyboru - marynowanie w soku z cytryny
lub grejpfruta . Wybrałam tego drugiego bo chciałam użyć jako przyprawy
pieprzu syczuańskiego a to by było trochę za dużo cytrynowych smaków.
Czas
: 15 minut + marynowanie
Składniki
:
2
małe nototenie
1/4
grejpfruta
1/3
pomarańczy
sól
1/2
łyżeczki pieprzu syczuańskiego
szczypta
grubo mielonego pieprzu kolorowego
1 łyżka masła
olej
z pestek winogron
1
łyżka mąki do oprószenia
Oskrobać
umyte nototenie
Wyciąć filety.
Posypać pieprzem syczuańskim.
Ułożyć
w pojemniku , zalać sokiem wyciśniętym z grejpfruta i pomarańczy i zostawić na
15 minut.
Wyjąć
nototenię z marynaty i osuszyć.
Oprószyć mąką.
Rozgrzać
olej i masło. Usmażyć rybę na rumiano.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz