Wszystkim ,, leniom cukierniczym ,, podpowiadam ułatwienie . Bierzemy blaszkę ok 40 cm x 20 cm . Proporcję ciasta jak na ten sernik ( Sernik wg Buni )
Wylewamy na blachę i pieczemy cienki biszkopt . Potem po ostygnięciu wyjąć biszkopt na blat ( po prostu ostrożnie przewrócić blaszkę do góry dnem .Przekroić ciasto na pół na szerokości a potem każdą połówkę jeszcze na pół na grubości .
Dwie części wkładamy z powrotem do blaszki i robimy
Gorąca masę wykładamy na pół blachy i przykrywamy kawałkiem ciasta .
Gorącą masę serowa wykładamy na wolne pół ciasta - przykrywamy pozostałym kawałkiem biszkoptu .
A potem robimy podwójną porcję polewy czekoladowej - wylewamy na ciasta i wstawiamy do lodówki na 24 godziny .
Mamy 2 ciasta za jednym pieczeniem .A jak by się ktoś uparł to można pokroić na 3 i wcisnąć miedzy nie jeszcze np. jabłecznik .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz