Kolorowo-
chrupiąco - smacznie . Rzeczywiście błyskawiczna przekąska . Lubię mieć w
zapasie krojoną fetę w zalewie . Pomidorki koktajlowe lub normalne też z reguły
są . Zioła - zawsze . A reszta to już radosna twórczość . Doprawić i podjadać .
Składniki:
1 garść mieszanki kolorowych sałat
1/2
garści rukoli
6
pomidorków koktajlowych
1/2
dużej pomarańczy
1
opakowanie Fety w zalewie
szczypta
mielonego pieprzu
szczypta
soli
szczypta
cukru
2
łyżki soku z cytryny
6
łyżek oleju z pestek winogron
1
łyżka posiekanej natki pietruszki
1
łyżka posiekanej mięty
Umyć
sałaty , pomidorki . Osuszyć . Sałaty porwać na kawałeczki, pomidorki pokroić
na ćwiartki. Obrać pomarańczę ze skórki i białego albeo
i pokroić na kawałki .
Fetę
odsączyć z zalewy .
Pokroić zioła.
Zmieszać
olej z sokiem z cytryny , szczypta soli , pieprzu i cukru .
Wymieszać
delikatnie wszystkie składniki i polać przygotowanym dresingiem .
Podawać
od razu .
Dekorować
gałązkami szczypioru , listkami bazylii lub mięty .
2 komentarze:
zapraszam na swój nowy blog o Architekturze!
Codziennie przegląd wszystkiego co najważniejsze dla projektanta.
Informacje o konkursach.
www.architectureforu.blogspot.com
Ale pysznie to wygląda:-)
Prześlij komentarz