piątek, 1 czerwca 2012

Piegowata kanapka

Nic nowego - bułka z jajkiem na twardo. Ale zaręczam Wam ,że w tej wersji smakuje zupełnie inaczej .Po za stałymi składnikami tego typu kanapek proponuję dołączenie koperku i czarnuszki . Kanapka wygląda ,,milusio" i smakowicie.



Czas: 5 minut

Składniki:

1 bułka maślana
1 jajko na twardo
2 łyżeczki masła
2 łyżeczki majonezu
1 łyżka pokrojonego kopru
1/2 płaskiej łyżeczki czarnuszki
sól

Bułkę przekroić na pół. Posmarować obie połówki masłem. Dół posypać koprem. Jajko obrane ze skorupki pokroić w grubą kostkę i wymieszać delikatnie  z majonezem .Doprawić do smaku solą . Nałożyć masę jajeczną na dolną połówkę bułki . Posypać czarnuszką. Nałożyć górną część bułki dociskając tylną część tak by bułka się ,, rozdziawiła" ukazując zawartość.


4 komentarze:

Unknown pisze...

Czarnuszka - mniam!

Monika - Twoja Asystentka pisze...

aaa, właśnie od dawna mam na liście do kupienia czarnuszkę, bo jest piękna - cudownie wychodzi na zdjęciach i ciekawa jestem smaku. Poza tym nazywa się uroczo!
Piękna ta kanapka, faktycznie milusia.

Pozdrawiam
Monika

Unknown pisze...

Czarnuszka smakowo nie daje jakiegoś rewelacyjnego efektu ale za to wizualnie super .Jest bardzo zdrowa .Smakowo mielona moze byc użyta zamiast pieprzu , a jak się ją lekko rozgniecie to pachnie .

kornik pisze...

Wygląda super, od razu slinka cieknie:)