wtorek, 26 maja 2015
piątek, 15 maja 2015
wtorek, 12 maja 2015
Koniec zeszłorocznej botwinki
Tak
to już jest , że co roku w maju i czerwcu mrożę sobie pojawiającą się młodą
botwinkę w porcjach na cały rok ( ok. 8 porcji bo od V-VII jest przecież świeża
).Potem z przyjemnością jesienią czy zimą gotuję różne jej wersje. Dziś wyjmuję
ostatnią porcję zamrożonej, a że jest mała będzie taka trochę
botwinkowo-jarzynowa.
niedziela, 10 maja 2015
Kalarepki w gęstym sosie
Kalarepki robimy dość często .I jako jarzynkę i jako
danie jarskie i faszerowaną mięsem w sosach (koperkowym , pomidorowym lub innym
)
piątek, 8 maja 2015
Prosty dorsz na pieczarkach
Dorsz doprawiony tylko solą i
pieprzem, obsmażony i podany z smażonymi pieczarkami to klasyka. Do tego domowe
frytki.
piątek, 1 maja 2015
Miętus a'la ,, wietnamski,, wąż
Fascynacje programem Luke
Nguyen w Wietnamie. Oczywiście 3/4 produktów nie mam lub są tylko podobne. Ale
podchwytuję pomysły. Było coś o 7 potrawach z kobry, potem o rybie z wężową
głową z patelni. U nas podobne kształty ma węgorz , miętus i minogi. No więc
miętus będzie udawał węża.
Subskrybuj:
Posty (Atom)