Szybkie
paszteciki z gotowego -schłodzonego ciasta drożdżowego .Na farsz użyłam mięsa z
udka kurczaka z gotowania ,, Kapuśniaku
z pieczarkami ".
Czas
: 45 minut
Składniki
:
1/2
płata gotowego - schłodzonego ciasta drożdżowego ( używam Henglein )
mięso
z udka kurczaka ugotowanego w zupie
1
mała cebulka usmażona na szklisto na oleju ( na 1 łyżce )
sól
pieprz
mielony
1
żółtko
Ciasto
rozwinąć ( użyłam połówkę ).Mięso obrane ze skórek i kości zmielić lub
rozdrobnić w malakserze . Doprawić do smaku. Rozłożyć farsz na cieście i zwinąć
w rolkę. Pokroić nożem na 8 kawałków . Ułożyć na papierze do pieczenia.
Posmarować po wierzchu roztrzepanym żółtkiem. Wstawić do piekarnika. Nastawić na
180 * C i piec ok 25 minut aż się zrobią złote.
Wyjąć - lekko przestudzić i
podawać jako dodatek do czystych ( lub kremowych ) zup.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz