Wielkanoc
to ,, jajeczne ,, święta . Warto zrobić je trochę inaczej.
Czas
: 15 minut
Składniki
:
5
jajek na twardo
5
łyżek delikatnego pasztetu drobiowego
2
łyżki gęstego majonezu ( Kielecki )
pieprz
mielony
Jajka
ugotowane na twardo ostudzić . Obrać ze skorupek tak by nie uszkodzić
powierzchni jajek. Jajko naciąć tak by wyciąć z niego ,,klin ,, ( ok . 1/10
jajka ) - wyjąć tą część jajka i użyć do czegoś innego .Potem po drugiej
stronie jajka ściąć spód tak by jajka nie przewracały się .
Pasztet
utrzeć z majonezem. Doprawić pieprzem . Nałożyć pastę z pasztetu do rękawa
cukierniczego ( lub ,,strzykawki,, do dekorowania tortów ) z odpowiednia
końcówką i nałożyć farsz na jajka .
Udekorować
wg uznania ziołami , sałatą , pomidorkami cherry .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz